Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor şi taxelor trebuie regândit

A- A A+
Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor şi taxelor trebuie regândit

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi că sistemul de colectare a impozitelor şi taxelor trebuie regândit şi că, pe exemplul Bulgariei, o parte din activitatea de încasare a debitelor ar putea fi externalizată.

„Va trebui să ne regândim puţin sistemul de colectare a impozitelor şi taxelor. Poate, de ce nu, am văzut exemplul Bulgariei, că tot a fost invocat în ultimul timp, vom putea externaliza o parte din încasarea unor debite la care noi, ca Fisc, nu avem capacitatea încă de a reuşi să recuperăm sume consistente”, a spus Blejnar.

Potrivit acestuia, este necesară, totodată, o modernizare a sistemul informatic.

„Noi am pornit un proces amplu, există o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de integrare a bazelor de date, de corelare a tuturor informaţiilor pe care le deţin instituţiile statului, în aşa fel încât să eliminăm în scurt timp statul la cozi la administraţiile fiscale, iar oamenii să poată să-şi plătească prin card şi instrumente bancare impozitele şi taxele, fie că sunt persoane fizice, fie că sunt persoane juridice. Am introdus semnătura electronică, ce va moderniza sistemul de evidenţă fiscală”, a adăugat Blejnar

Potrivit acestuia, acest sistem informatic trebuie să ofere două avantaje, respectiv o îmbunătăţire a relaţiei cu contribuabilul şi o luptă eficientă împotriva fenomenului de evaziune fiscală.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails