Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BNR pune în circulaţie o monedă de aur la 130 de ani de la proclamarea Regatului României

A- A A+
BNR pune în circulaţie o monedă de aur la 130 de ani de la proclamarea Regatului României

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând de marţi, o monedă din aur dedicată aniversării a 130 de ani de la proclamarea Regatului României, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

Moneda are o valoare nominală de 100 lei, are formă rotundă, cu margine zimţată, diametru de 21 milimetri, greutate de 6,452 grame şi un tiraj de 500 de exemplare.

Aversul prezintă castelul Peleş şi stema României, deasupra, valoarea nominală „100 LEI“, dedesubt, anul de emisiune „2011“, la exterior, în partea superioară, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, se arată în comunicat.

Reversul prezintă stema din 1881 a Regatului României şi portretul regelui Carol I, în partea de jos, suprapusă peste portret, inscripţia „10 MAI 1881“ şi semnătura regelui, la exterior, inscripţiile în arc de cerc „130 ANI“ şi „PROCLAMAREA REGATULUI ROMANIEI“.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă acestei emisiuni numismatice este de 1.450,00 lei.
Monedele din aur din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 130 de ani de la proclamarea Regatului României’’ au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails