Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BNR pune în circulaţie o monedă din argint dedicată Monetăriei Statului

A- A A+
BNR pune în circulaţie o monedă din argint dedicată Monetăriei Statului

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând din 14 martie, o monedă din argint dedicată aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului, potrivit unui comunicat transmis vineri de banca centrală.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, are formă rotundă, cu margine zimţată, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 grame şi un tiraj de 1.000 de exemplare.

Aversul prezintă o compoziţie care sugerează procesul tehnologic de fabricare a monedelor, stema României, valoarea nominală a monedei – „10 LEI“ şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“.

Reversul prezintă imaginea primului sediu al Monetăriei Statului, dedesubt-aversul şi reversurile primelor monede bătute aici, sus şi jos, anii aniversari „1870“ şi „2010“, iar la exterior, inscripţiile circulare „MONETARIA STATULUI” şi ,,140 DE ANI DE LA INFIINTARE“.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferentă emisiunii numismatice dedicate aniversării a 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului este de 280 lei.

Monedele din argint, din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului ”, au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails