Boc afirmă că impozitul unic pentru firmele mici va fi scos din toamnă


Prim-ministrul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Lugoj, răspunzând unei întrebări, că introducerea impozitului unic pentru firmele mici nu a fost o greşeală şi că măsura şi-a atins scopul- acela de a scoate de pe piaţă firmele fantomă – urmând ca din toamnă să fie eliminat.

„Nu a fost o greşeală, la vremea lui el şi-a atins scopul de a putea elimina de pe piaţă acele firme fantomă care serveau la tot felul de tranzacţii mai mult sau mai puţin corecte. El va fi eliminat începând cu toamna acestui an şi din septembrie vom promova şi alte măsuri care vor susţine activitatea economică” a spus premierul.

Boc a măsurile se vor adresa atât noilor întreprinzători, cât şi firmelor deja aflate în activitate. „O să le vedeţi (măsurile, n.r.) la începutul lunii septembrie. Ele vizează menţinerea neimpozitării profitului neinvestit, sprijinirea tinerilor întreprinzători, aşa-numitele start-up-uri, modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru IMM-uri în sensul coborârii acestora – firmele care angajază şomeri şi aduc investiţii, proiectele de acte normative care astăzi sunt dezbătute la Ministerul Finanţelor”, a arătat Boc.

În ceea ce priveşte salariul minim, Boc a afirmat că se află în plină fază de negociere cu sindicatele şi patronatele şi în perioada următoare se va lua o decizie la nivel guvernamental. „Salariul minim va fi stabilit prin hotărâre de guvern. Cât timp suntem în negocieri nu pot să mă pronunţ cu privire la varianta finală”, a încheiat Boc.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.botolan.ro