Boc speră ca 1.000 de firme să beneficieze în 2011 de programul pentru tinerii întreprinzători


Premierul Emil Boc speră ca programul privind ajutorul nerambursabil pentru tinerii întreprinzători să ajute, în acest an, minim 200 de firme şi cel puţin 1.000 în 2011.

„Grupul ţintă este grupul tinerilor până în 35 de ani, cărora Guvernul li se adresează cu acest proiect de act normativ, de susţinere a antreprenoriatului, a ideilor de afaceri, a capacităţii de a dezvolta activitate economică.(…) La nivelul garanţiilor de stat, programul are alocate în jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru 2010, 80 de milioane pentru 2011, care să acopere partea de garanţii guvernamentale pe care statul le dă. La fel şi în privinţa ajutorului nerambursabil, să putem găsi resurse financiare ca programul să fie acoperit pentru, minim – să spunem – 200 de firme în 2010 şi sperăm în jur de 1000, cel puţin, în 2011, astfel încât să fie un program care să aibă cât de cât o susţinere bugetară”, a declarat luni premierul Emil Boc, care a participat, alături de ministrul Economiei Ion Ariton, la o consultare publică privind proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi de către întreprinzătorii tineri.

Boc a ţinut să mulţumească CEC „pentru deschiderea de care a dat dovadă în derularea acestui program”, precum şi Fondului de Garantare şi Contragarantare.

„Noi am prezentat cele două acte, proiectul de ordonanţă de urgenţă şi normele metodologice pe care am dorit şi dorim să le prezentăm în Guvern. Pornind de la prioritatea Guvernului, aceea de a folosi banii pe care îi avem pentru investiţii, am creat această ordonanţă de urgenţă cu o trimitere către tineri, tineri până în 35 de ani. Vă prezint această ordonanţa de urgenţă, dorim împreună cu echipa colegilor care au lucrat la această ordonanţă ca toate ideile bune pe care dumneavoastră ni le veţi da, le vom prelua. După finalizarea acestei discuţii de astăzi, vom prezenta un document final domnului prim-ministru, document pe care îl vom susţine şi în şedinţa de Guvern, în momentul în care materialele vor fi pregătite”, le-a spus şi ministrul Ion Ariton tinerilor prezenţi la dezbaterea desfăşurată la Guvern.

Premierul Emil Boc le-a făcut tinerilor o scurtă expunere privind situaţia economică a României şi intenţiile de reformă ale Executivului. El a mai precizat că pentru 2011 priorităţile majore sunt legate de susţinerea investiţiilor şi absorbţia fondurilor europene, iar din acest punct de vedere Guvernul a stabilit o sumă aproape dublă în proiecţia de buget pentru 2011 la cofinanţarea proiectelor europene.

La întâlnirea de la Guvern au participat Aurel Şaramet, de la Fondul de Garantare şi Contragarantare, Patronatul tinerilor întreprinzători din România, reprezentat de Cristian Marian Nicula şi Iulian Cazacu, Asociaţia pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin, reprezentată de Doina Cociorvei, Tudor Maxim de la Junior Chamber International România, Vlăduţ Nechifor de la Asociaţia Tinerilor Antreprenori din România, Cristian Pârvan de la Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, dar şi alţi reprezentanţi ai tinerilor întreprinzători.

Sursa: NewsIn

Foto: http://lideruldeopinie.ro