Cartierele Impact din Cluj-Napoca şi Bucureşti vor include centre de imigrare


Impact Developer&Contractor (IMP) vrea să construiasă centre de imigrare în cadrul proiectelor rezidenţiale care urmează să fie dezvoltate la Cluj-Napoca şi în cartierul Ghencea din Bucureşti, unde să fie asigurate servicii de educaţie şi de plasare a forţei de muncă.

„În cadrul proiectelor pe care le dezvoltă Impact, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, există oportunitatea deschiderii unor Centre de Imigrare reprezentative pentru zona de Sud şi Nord-Vest a ţării. Datorită globalizării şi a creşterii semnificative a relocării forţei de muncă înspre România şi/sau spre ţările UE, există necesitatea creării unor Centre de Imigrare care pot oferi o paletă largă de servicii pentru sprijinul imigranţilor, de la asigurarea nevoilor primare la servicii complexe de educaţie, inclusiv plasarea forţei de muncă”, se arată în raportul financiar al companiei pe anul 2009.

Reprezentanţii Impact afirmă că atât terenul din Ghencea, cât şi proiectul din Dealul Lomb, din Cluj-Napoca, sunt locaţii potrivite pentru astfel de centre.

Acesta este unul dintre proiectele viitoare ale companiei, la fel şi începerea, în a doua jumătate a anului 2010, a construcţiei celei de-a doua faze din proiectul Greenfield Residence.

Aceasta urmează să fie realizată pe o suprafaţă de patru hectare şi va cuprinde 628 de apartamente, în 16 blocuri. Proiectul va fi început prin construirea unui bloc în fiecare din cele trei ansambluri, care vor cuprinde în total 127 de unităţi locative.

Tot în acest an compania va continua lucrările în proiectul Dealul Lomb şi de asemenea va căuta un partener financiar pentru finalizarea construcţiei unui hotel.

„Hotelul propus pentru zona Pipera urmează să aibă 168 de camere şi să fie încadrat la categoria de 4 stele (Construdava II Hotel) (…) Compania a semnat deja o scrisoare de intenţie cu un important lanţ hotelier internaţional în scopul operării acestei unităţi hoteliere. Finalizarea ar putea dura între doi şi trei ani, în funcţie de timpul în care compania va identifica un partener pentru co-finanţare. În 2010 se continuă identificarea unui partener de equity care să participe atât cu know-how cât şi cu susţinere financiară la realizarea acestui proiect”, se menţionează în raport.

Un alt proiect al Impact vizează realizarea unei clădiri de birouri de clasa B, în cadrul complexului Greenfield, cu o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, a cărei finalizare este stabilită pentru 2012.

„În vederea continuării activităţii de dezvoltare a proiectelor companiei Impact va utiliza surse mixte de finanţare, respectiv împrumutul bancar, obţinut în 2009, pentru activitatea de finanţare a clienţilor care doresc să achite în rate, restructurarea creditelor existente, atât din motive de prudenţă, cât şi pentru a avea flexibilitate în vederea începerii dezvoltării de noi subfaze sau proiecte;. (…) atragerea de împrumuturi bancare pentru dezvoltarea fazei II din proiectul Greenfield, a proiectului Construdava II, precum şi a Centrului de Sprijinire a Afacerii; parteneriate cu finanţatori atraşi în proiectele Greenfield din Bucureşti, Dealul Lomb din Cluj-Napoca şi Construdava II din Pipera”, se afirmă în document.

Începerea unor noi dezvoltări va fi însă strâns corelată cu evoluţia vânzărilor unităţilor locative din proiectele existente şi cu evoluţia pieţei imobiliare.

Înfiinţată în 1991, Impact Developer & Contractor, cotată la Bursa de Valori Bucureşti, a dezvoltat, potrivit propriilor date, 16 proiecte rezidenţiale, cu peste 2.000 de locuinţe, case şi apartamente în cinci oraşe. Portofoliul este completat cu 25.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii comerciale, precum şi de servicii de administrare.

Cel mai mare acţionar al Impact este preşedintele Consiliului de Administraţie , Dan Ioan Popp, care deţine 22,06% din titluri. În acţionariat se mai regăsesc directorul financiar al companiei, Carmen Săndulescu, (11,61%) şi un fond de investiţii administrat de compania americană Franklin Templeton, care deţine 6% din titluri.

Acţiunile Impact au fost suspendate de la tranzacţionarea la BVB în şedinţa de luni, urmând să revină miercuri, după informarea investitorilor cu privire la hotărârile acţionarilor.

Astfel, cea mai recentă operaţiune cu titlurile dezvoltatorului imobiliar a fost realizată vineri, când preţul a crescut cu 3,27%, la 0,79 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 158 milioane lei.

Sursa: MEDIAFAX