CEC Bank reduce dobânda de bază aplicată creditelor pentru accesarea fondurilor europene


CEC Bank reduce din 9 august dobânda de bază Prime Rate (PR) la creditele acordate clienţilor persoane juridice, care au prevazută în contractele de credit semnate cu banca o astfel de dobândă de bază, se arată într-un comunicat al băncii.

Astfel, Prime Rate-ul CEC Bank la creditele în lei devine 9,40% pe an, faţă de 9,90% pe an, respectiv 6,50% pe an la creditele în euro, faţă de 6,90% pe an.

De asemenea, banca anunţă că va reduce începând cu 9 august şi dobânda de bază Prime Rate (PR FE) aplicată creditelor din resurse proprii acordate pentru cofinanţarea proiectelor de accesare fonduri europene post-aderare, în lei şi euro. Astfel, la toate produsele de creditare în lei oferite persoanelor juridice pentru realizarea proiectelor cu finanţare europeană, dobânda de bază se reduce de la 9,90% pe an la 8,90% pe an, iar la creditele în euro, de la 6,90% pe an la 5,90% pe an, scăzând cu 1% pe an.

CEC Bank a lansat, începând cu luna iunie, conceptul “Biroul de Fonduri Europene”, prin care banca acordă îndrumare şi consiliere, promovează şi vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care au nevoie de cofinanţare şi doresc să apeleze la aceste fonduri, înfiinţând în toate sucursalele băncii din Bucureşti şi din ţară câte un astfel de Birou.

„Până la această dată au fost inaugurate oficial, în prezenţa autorităţilor locale, a reprezentanţilor autorităţilor de management, a organismelor intermediare şi a clienţilor, birourile aflate în aproape jumătate dintre sucursalele CEC Bank. Lansarea Birourilor de Fonduri Europene în sucursalele băncii va continua şi în perioada următoare”, se arată în comunicat, banca precizând că în prezent toate cele 42 de birouri teritoriale sunt funcţionale.

Printre domeniile de activitate pe care CEC Bank le-a creditat până acum în vederea accesării de fonduri europene se numără construcţia şi modernizarea de ferme agricole, silozuri, achiziţionarea echipamentelor din acelaşi domeniu, construcţia şi extinderea de pensiuni turistice, implementarea sistemelor de îmbunătăţire a managementului calităţii, modernizarea de sere, proiecte pentru sistemele de canalizare, staţii de epurare, achiziţionarea de echipamente şi programe informatice.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.dailybusiness.ro