Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Coface: Datornicii angajaţi la stat sunt mai conştiincioşi, doar 12,46% nu-şi plătesc ratele

A- A A+
Coface: Datornicii angajaţi la stat sunt mai conştiincioşi, doar 12,46% nu-şi plătesc ratele

Angajaţii din sectorul bugetar sunt mai conştiincioşi când vine vorba de plata ratelor la credite, doar 12,46% dintre ei regăsindu-se în baza de date a recuperatorului de creanţe Coface România în primele şase luni din acest an, arată datele companiei.

Astfel, potrivit datelelor Coface România din prima jumătate a anului, din 76.693 datornici care nu şi-au mai plătit ratele la bănci, doar 12,46% erau salariaţi din sectorul public, respectiv, 9.555 persoane, comparativ cu 66.706 angajaţi din sectorul privat (86,98%).

De asemenea, rata de recuperare a datoriilor era mai bună în cazul angajaţilor la stat, de 32,94%, faţă de cea înregistrată în cazul salariaţilor din mediul privat, de 26,58%.

În contextul macroeconomic actual, reprezentanţii Coface România se aşteaptă însă la o reducere a ratei de succes a recuperării datoriilor de la angajaţii din sectorul public.

„Având în vedere situaţia economică prezentă , precum şi măsurile guvernamentale adoptate, ne aşteptăm la o creştere a creanţelor restante şi, din păcate la o reducere a ratei de recuperare. În mod sigur, cei mai afectaţi vor fi debitorii angajaţi în domeniul public (instituţii de stat), întrucât reducerea cu 25% a venitului va influenţa capacitatea de plată. Ne aşteptăm să se apeleze din ce în ce mai mult la modalităţile de reeşalonare/restructurare propuse de bănci”, a declarat, pentru NewsIn, coordonatorul departamentului Recuperare Creanţe Persoane Fizice din cadrul Coface România, Alexandra Rusen.

Din datele Coface România mai reeise că pensionarii reprezentau 0,29% din cazurile de neplată, iar rata de recuperare a datoriilor în cazul lor era de 24,70%. Şomerii însumau 0,27% din cazuri, iar rata de scucces a recuperării banilor de la ei era de 22,78%.

Valoarea datoriilor către bănci se ridica în prima parte a anului 2010 la 17,17 milioane euro, din care 4,7 milioane euro era suma colectată.

În 2009, Coface România a înregistrat 144.116 de cazuri în mediul bancar, cu datorii de 38,89 milioane euro, în creştere cu 34,7% faţă de 2008, când numărul datornicilor era de 106.953.

Coface România este lider pe piaţa locală în domeniul managementului riscului de credit, oferind servicii de asigurări de credit, rapoarte de credit, colectare de creanţe comerciale, urmărire a încasărilor, monitorizare, furnizare de date de marketing şi consultanţă de risc.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails