Comisia economică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege de combatere a evaziunii fiscale


Senatorii economişti au dat luni aviz favorabil proiectului de combatere a evaziunii fiscale, proiect prin care ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu intenţionează să limiteze proporţiile evaziunii în zone ale economiei în care fenomenul este mai răspândit.

Vlădescu a declarat, în cadrul dezbaterilor din comisie că prevederile actului normativ vizează în special activităţile economice în care nivelul evaziunii este mai amplu. „Fenomenul evaziunii fiscale în România, în momentul de faţă, este considerat printre cele mai nocive. Sunt cifre care calculează multe miliarde de euro pe care bugetul naţional le pierde din cauza evaziunii fiscale. Noi am identificat câteva zone în care evaziunea fiscală este considerabilă: antrepozitele fiscale, duty-free-urile, sistemele de cesiune şi intrarea în insolvenţă a companiilor, tot ceea ce înseamnă evaziune pe zona de accize”, a declarat ministrul de Finanţe.

El a precizat că prioritară este recuperarea sumelor de care a fost privat bugetul de stat şi mai puţin pedepsirea celor care sunt culpabili de evaziune fiscală. „Am venit cu un set de măsuri care să întărească capacitatea de acţiune împotriva acestui fenomen. Vrem să facem trecerea de la a încerca să-i pedepsim la încercarea de a recupera fraudele pentru că e mult mai important pentru buget să recuperăm banii şi să echilibrăm bugetul naţional”, a conchis Sebastian Vlădescu.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.mediafax.ro