Comisiile de buget şi muncă au decis eliminarea interdicţiei privind cumulul pensiei cu salariul


Proiectul de lege iniţiat de PNL, care elimină interdicţia cumulului pensiei cu salariul, a primit, marţi, raport favorabil din partea Comisiilor reunite de buget şi muncă din Camera Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PNL Victor Paul Dobre, a precizat că proiectul primise anterior raport favorabil din partea forului pe care îl conduce şi raport negativ de la Comisia de buget, astfel că cele două Comisii s-au reunit pentru a ajunge la un punct de vedere comun. Propunerea legislativă a fost susţinută de reprezentanţii opoziţiei.

Proiectul va intra în dezbaterea plenului Camerei, for decizional în acest caz. Actul normativ a fost respins de Senat.

Propunerea legislativă, iniţiată de liberalii Eugen Nicolăescu, Mihai Voicu şi Dan Motreanu, prevede abrogarea articolelor referitoare la interdicţia cumulului pensiei cu salariul din Legea 329/2009. Conform iniţiatorilor, actul normativ îşi propune „să corecteze una dintre cele mai flagrante nedreptăţi pe care guvernul o face societăţii româneşti: interzicerea dreptului la muncă pentru o categorie socială”. „Reglementarea prin care pensionarilor li se interzice să fie angajaţi în sistemul public reprezintă o discriminare faţă de alte categorii sociale şi, în acelaşi timp, este modalitatea prin care statul neagă acestor persoane dreptul de a-şi câştiga, prin muncă proprie, o viaţă decentă”, se arată în expunerea de motive.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.agenda.ro