Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

COMUNICAT DE PRESÃ ANAF

A- A A+

COMUNICAT DE PRESÃ ANAF

Ref: întâlnire la sediul Direcției Antifraudã cu 49 de agenți economici

Reprezentanții a 49 de agenți economici, verificați în cadrul acțiunilor de control desfãșurate în 19.09 a.c., au fost invitați la sediul Direcției Antifraudã în cursul zilei de marți, 22.09. Discuțiile vor viza gãsirea de soluții pentru eliminarea practicilor uzitate de aceștia, respectiv ținerea unei evidențe duble și eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale în locul bonului fiscal.

Sâmbãtã noaptea (19.09), 220 de inspectori antifraudã au verificat 98 de societãți comerciale din zonele Centrul Vechi, Ateneu și Herãstrãu, din București, în principal pentru verificarea modului în care sunt respectate obligațiile legale de a utiliza casa de marcat electronicã fiscalã și de a emite bon fiscal.

Rezultatele:
– 135 de amenzi în sumã de 437.200 lei
– confiscãri numerar 8.081 lei
– 11 avertismente
– 1 suspendare de activitate

În urma acțiunii de sâmbãtã noaptea, s-a constatat cã, aproape fãrã excepție, cei controlați eliberau note de platã/ proforme sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiatã cã aceștia țin evidența dublã a activitãții.

Întrucât, în ciuda acțiunilor concertate ale inspectorilor antifraudã demarate în martie 2015, o parte dintre agenții economici nu au înțeles cã, alãturi de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acordã o atenție deosebitã evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atentã a evidențelor tehnico-operative și contabile.

În situația repetãrii unor astfel de constatãri, în conformitate cu OUG 28/1999, activitatea acestor agenți va fi suspendatã.
SERVICIUL COMUNICARE, RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

Sursa:

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Serviciul comunicare, relatii publice si mass media
021.3871000/1105
021.3199857/fax
presa.anaf@mfinante.ro
sesizari.anaf@mfinante.ro
petitii.anaf@mfinante.ro
relatiipublice.anaf@mfinante.ro
str. Apolodor nr 17, sector 5, Bucuresti

Related Posts with Thumbnails