COMUNICAT DE PRESĂ Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj lansate de compania aeriană Swiss International Air Lines


COMUNICAT DE PRESĂ

Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj lansate de compania aeriană Swiss International Air Lines

Cluj-Napoca, 28 martie 2024: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul noilor zboruri spre Zurich, operate în premieră absolută de o nouă companie aeriană prezentă pe aeroport, Swiss International Air Lines, care, începând de astăzi, conectează orașul Cluj-Napoca cu capitala turistică a Elveţiei.

Zborurile sunt operate cu 3 frecvenţe/săptămână, în zilele de luni, joi şi duminică, conform programului din tabelul următor, iar biletele pot fi rezervate pe site-ul companiei aeriene www.swiss.com, precum şi prin tour-operatorii şi agenţiile de turism.

DestinaţiaDebut rutăZile de operareProgram de operare
  Zurich (ZRH)  28 martie 2024Luni şi DuminicăCLJ 15:25 ZRH 11:40ZRH 16:35 CLJ 14:40
JoiCLJ 10:30 ZRH 06:55ZRH 11:40 CLJ  09:55

Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare şi poate suferi modificări 

Noua destinaţie va asigura astfel şi zboruri de conexiune spre destinaţii intercontinentale, precum:

  • în fiecare luni şi duminică, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul Newark), Boston, São Paulo şi Bangkok;
  • în fiecare joi, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre: New York (Aeroportul JFK), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco şi Los Angeles.

Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, bine cunoscut ca centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale şi respectiv majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene cu sediul la Zurich. Denumit şi poarta Alpilor, Zurich este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă.

Aeroportul se află la 13 kilometri nord de centrul orașului Zurich și deservește zona metropolitană Zurich. Acest aeroport este tranzitat anual de peste 22 milioane de pasageri şi este de asemenea, principalul hub aerian pentru Swiss International Air Lines.

Reprezentanta companiei Swiss International Air Lines, respectiv doamna Monica Dobruţchi, Director General Lufthansa Group România, Moldova şi Bulgaria, a declarat următoarele: “Suntem încântaţi şi mândri că, începand de astăzi,  adăugăm Cluj-Napoca – poarta către şi dinspre Transilvania – la rețeaua noastră de destinatii, prin introducerea acestui zbor către Zurich, cu o frecvenţă de 3 zboruri săptămânale. Pentru pasagerii din Cluj-Napoca, oferim o varietate de zboruri de legătură de la hub-ul nostru din Zurich. De asemenea, oferim legaturi convenabile către Geneva, Basel, marile capitale europene,  America de Nord și multe alte destinații din rețeaua noastră extinsă de rute.”

Domnul Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a precizat: „Salutăm decizia companiei aeriene Swiss International Air Lines de a opera o nouă destinaţie de pe Aeroportul Internațional Cluj. Aceasta va deservi printre altele şi o importantă comunitate de români din Zurich care depășește 8.000 de persoane. Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă rută spre Zurich, operată în premieră absolută de la Cluj-Napoca.

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Debutul zborurilor Swiss International Air Lines spre Zurich, principala bază de operaţiuni a companiei şi mai departe spre multe alte aeroporturi ale lumii, va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie. Considerăm faptul că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor noştri de pe toate segmentele de trafic, respectiv business, etnic sau turistic. Creşterea numărului de destinaţii şi companii aeriene pe Aeroportul Internaţional Cluj reprezintă pe de altă parte o preocupare permanentă a managementului aeroportuar.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj – Partenerul călătoriilor tale!

*** 

Informații despre compania aeriană:

Swiss International Air Lines (SWISS) este cel mai important transportator aerian din Elveția şi face parte din Grupul Lufthansa, fiind membru al Star Alliance – cea mai mare alianţă aeriană din lume.

Având una dintre cele mai avansate flote de aeronave din Europa, SWISS este o companie aeriană premium, de dimensiuni medii, care oferă zboruri directe din hub-urile Zurich și Geneva, deservind peste 110 destinații din 43 de țări. Cu flota sa de 91 de aeronave, SWISS transportă aproximativ 16,5 milioane de pasageri anual, fiind un motor important pentru economia, societatea și turismul elvețian.

SWISS și-a stabilit, de asemenea, obiective ambițioase de decarbonizare și intenționează ca până în anul 2030 să-și reducă la jumătate emisiile nete de dioxid de carbon, raportate la nivelul anului 2019, iar până în 2050 doreşte ca operaţiunile sale să fie complet neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, în special prin promovarea utilizării combustibililor durabili pentru aviație.

În calitate de companie aeriană națională a Elveției, SWISS reprezintă valorile tradiționale ale țării și se angajează să ofere produse și servicii de cea mai bună calitate. În anul 2023, stabilitatea programului acestei companii aeriene s-a ridicat la 98,4%, ceea ce a făcut din SWISS cea mai fiabilă companie aeriană din Europa.

Biroul de presă

Sursa:

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

BIROU MARKETING

Departament Comercial

 Str. Traian Vuia nr. 149-151,RO-400397
 Tel:+40.264.307.500 I  Fax:+40.264.416.712
 marketing@airportcluj.ro
 www.airportcluj.ro