Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Plus de către Lidl Germania


Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Lidl Germania preia controlul asupra magazinelor Plus din România, potrivit unui comunicat emis joi de autoritatea de concurenţă.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Analiza Consiliului Concurenţei a relevat faptul că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Prin preluarea magazinelor Plus, Lidl intră în România şi pe segmentul discounterilor, până acum fiind prezent pe piata romanească doar cu lantul de hipermarketuri Kaufland. Tranzacţia a fost iniţial notificată Comisiei Europene, dar aceasta transferat cazul, spre analiză, autorităţii de concurenţă din România.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.zf.ro