Creşterea performanţei energetice pentru blocurile româneşti, finanţată din bani europeni


Prin modificarea Programului Operaţional Regional, clădirile de vor primi fonduri europene nerambursabile pentru creşterea performanţelor energetice. Vizate sunt construcţiile realizate în perioada 1950-1990, în special cele locuite de persoanele expuse riscurilor sociale.

Guvernul are acordul de principiu al Comisiei Europene (CE) pentru a finanţa, în actualul exerciţiu financiar, prin Programul Operaţional Regional, lucrări de creştere a eficienţei energetice la blocurile de locuit.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a transmis Comisiei Europene în data de 26 aprilie 2012 o variantă a schemei de finanţare pentru eficienţa energetică împreună cu scrisoarea de răspuns a autorităţii române la cererile de clarificare ale CE, potrivit www.mediafax.ro. Vor fi finanţate imobilele din oraşele din România care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de intervenţie: “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a clădirilor de locuit”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.