Croitoru: Creşterea economică va oscila anul viitor în jurul a 0%, e nevoie de stabilitate fiscală


Creşterea economică va oscila în jurul a 0% în 2011, însă aceasta ar putea fi afectată de un eventual derapaj fiscal, a declarat consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Lucian Croitoru.

„Prognoza pe 2011 pentru România privind creşterea economică în cele mai multe şi oficiale statistici este între1,6% şi 2%, chiar şi instituţiile străine cred acest lucru. Eu consider însă că în 2011 creşterea economică va oscila în jurul lui 0%. Nu este o veste rea, este bună, nu va fi -2%, va fi în jurul lui 0%, care poate fi şi pozitivă”, a menţionat Croitoru.

Acesta consideră că industria prelucrătoare îşi va continua rolul de motor al creşterii economiei, însă celelalte sectoare nu au aceleaşi perspective.

Croitoru a mai spus că există riscul ca România să derapeze fiscal în următoarea perioadă pentru că nivelul ajutoarelor sociale este foarte mare în raport cu posibilităţile economiei, iar în sectorul public ocuparea este încă destul de mare.

„Deşi sunt unele locuri unde este deficienţă de personal, per ansamblu sistemul rămâne supraocupat. Chiar dacă astăzi rezolvăm problema salariilor în sectorul public, peste ceva timp ea va reapărea”, a mai spus consilierul guvernatorului BNR.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.wall-street.ro