Dumitru (Raiffeisen): IMM-urile îşi cosmetizează rezultatele, însă le cresc costurile de finanţare


Economistul şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru, a declarat luni că IMM-urilie încearcă să-şi „cosmetizeze” rezultatele financiare pentru a obţine beneficii fiscale, dar că acest lucru duce la creştere costurilor de finanţare, pentru că standardele de creditare devin mai dure,

„IMM-urile fac o aşa numită „optimizare fiscală”. Încearcă cumva să-şi optimizeze cheltuielile şi să pună foarte multe cheltuieli deductibile pentru a reduce impozitul pe profit(…)Dar aceasta este imaginea lor oficială. În realitate, imaginea lor financiară este mai bună, dar încearcă cumva să cosmetizeze partea de chetuieli pentru a obţine nişte beneficii fiscale. Lucrul acesta are nişte costuri la nivel de finanţare”, a declarat Dumitru.

El a explicat că încercarea de „cosmetizare” a rezultatelor financiare duce la o înăsprire a standardelor de creditare, pentru că băncile se uită la rezultatele companiilor atunci când acestea vin să acceseze credite.

„Când o bancă se uită şi contul de profit şi pierdere nu arată prea grozav, deşi percepţia iniţială arată că ar trebui să fie mai bine, evident că standardele de creditare sunt mai dure”, a adăugat Dumitru.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro