Executivul suplimentează cu 100 de milioane de euro Fondul de Contragarantare pentru IMM-uri


Guvernul a adoptat miercuri o OUG prin care se suplimentează cu aproximativ 100 de milioane de euro Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare pentru IMM-uri pentru a sprijini, prin garanţii guvernamentale, firmele private care dezvoltă proiecte pe bani europeni.

Executivul a adoptat, în şedinţa de Guvern de miercuri, o Ordonanţă de urgenţă care are ca scop îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, venind să sprijine pe firmele private care vor să cofinanţeze proiectele finanţate din fonduri europene prin acordarea garanţiilor guvernamentale, a precizat purtătorul de cuvânt al primului-ministru Ioana Muntean.

„În acest sens a fost capitalizat suplimentar Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare a IMM-urilor cu suma de 419,88 milioane de lei, aproximativ 100 milioane de euro pentru anul 2010. Această măsură are dublu scop, pe de o parte susţinerea firmelor private şi pe de altă parte îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor comunitare”, a spus Muntean.

În plus, prin actul normativ adoptat miercuri în Guvern a fost extinsă categoria de beneficiari ai programului de sprijin pentru cei care derulează proiecte în domenii prioritare pentru economia românească finanţate din fonduri europene prin acordarea de garanţii guvernamentale prin Fondul Naţional de Garantare a creditelor pentru IMM-uri. Astfel urmează să fie incluse în program şi unităţile administrativ teritoriale care implementează proiecte finanţate prin programe ISPA şi unităţile care derulează proiecte în domeniul infrastructurii de turism, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.capital.ro