Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Firmele mici vor putea depune declaraţia fiscală unică trimestrial

A- A A+
Firmele mici vor putea depune declaraţia fiscală unică trimestrial

Primul-ministru Emil Boc a anunţat că proiectul de modificare a Codului Fiscal aflat în pregătire la Guvern prevede ca firmele cu cel mult doi angajaţi şi o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro să poată depune declaraţia unică trimestrial.

„În conformitate cu Codul Fiscal pe care îl avem în pregătire, declaraţia unică ce se depune acum lunar pentru firmele care au doi angajaţi inclusiv şi o cifră de afaceri de maxim 100.000 euro, adică 370.000 de firme, se va putea depune trimestrial. Firmele mai mici, ONG-urile şi persoanele fizice autorizate vor avea astfel un sprijin din partea statului pentru debirocratizarea relaţiei cu statului”, a declarat prim-ministrul, vineri, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualităţi.

Boc a spus că proiectul de modificare a Codului Fiscal se înscrie printre priorităţile pe care le are guvernul său în această sesiune parlamentare, deoarece acest proiect va conţine mai multe prevederi care să încurajeze mediul de afaceri. Printre celelalte priorităţi majore ale Guvernului, Boc a mai enumerat Legea bugetului de stat, Legea salarizării pe anul 2012, precum şi schimbarea modalităţii de acordare a ajutoarelor de încălzire.

În acest ultim punct, Boc a precizat că subvenţia care se acorda în mod nediferenţiat va fi eliminată, dar plafoanele la ajutoarele de încălzire vor fi majorate astfel încât beneficiarii să fie doar persoanele cu venituri foarte mici. „Ajutoarele de încălzire vor merge la cei care au cu adevărat nevoie. Pe lângă aceasta, administraţiile locale pot să acorde subvenţie şi ajutoare de încălzire, fie numai ajutoare de încălzire pentru familiile cu venituri mai mici. Este decizia autorităţilor locale cum pot şi ele să sprijine populaţia după ce se elimină subvenţia la nivel naţional”, a spus premierul Boc.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails