Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ghişeele administraţiilor fiscale vor fi închise timp de cinci zile ca urmare a reorganizării ANAF

A- A A+
Ghişeele administraţiilor fiscale vor fi închise timp de cinci zile ca urmare a reorganizării ANAF

Activitatea la ghişeele tuturor administraţiilor financiare şi direcţiilor generale ale finanţelor publice care lucrează cu publicul va fi oprită în perioada 30 iunie, ora 12.00 – 5 iulie, ora 8.30, ca urmare a procesului de reorganizare a ANAF, a anunţat, luni, instituţia.

„Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trece în această perioadă printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare. Acesta presupune şi rearondarea  contribuabililor începând cu data de 1 iulie a.c. la noile administraţii fiscale competente, precum şi transferul, în condiţii procedurale normale, a tuturor informaţiilor necesare pentru deschiderea activităţii administraţiilor financiare operative la noile locaţii. Astfel, vă informăm că, în perioada 30 iunie, ora 12:00 – 5 iulie, ora 08:30, activitatea la ghişeele tuturor administraţiilor financiare şi direcţiilor generale ale finanţelor publice care lucrează cu publicul va fi oprită”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală.

În perioada amintită, la administraţiile financiare din toată ţara vor funcţiona doar centrele de asistenţă telefonică a contribuabilului, iar pe portalul www.anaf.ro rămân active doar paginile de informare a contribuabililor.

De asemenea, trezoreriile din toate administraţiile financiare vor lucra program normal în ziua de 30 iunie, continuând cu toate operaţiunile de închidere a lunii, urmând ca în data de 4 iulie să se deschidă numai trezoreriile rămase după reorganizare, care vor opera pentru toţi contribuabilii rearondaţi.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a anunţat la începutul lunii iunie că peste 2.000 de angajaţi vor pleca din agenţie, dintre care 700 din Autoritatea Naţională a Vămilor, 300 din cadrul Gărzii Financiare, iar restul din structuri ale administraţiilor financiare din ţară.

„Criteriile de disponibilizare sunt profesionale, nu sociale. Acum sunt 34.027 de posturi şi rămân după restructurare 29.100, adică sunt eliminate 4.927 de posturi. Practic, 2.000 de angajaţi vor pleca acasă. Vor fi desfiinţate 550 posturi de conducere, pentru a se ajunge la 12 şefi la 1.000 de angajaţi”, a spus Blejnar.

Cei care vor fi diponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii, lista cu plecările salariaţilor urmând să fie stabilită în 45 zile la Garda Financiară şi 60 zile la Vamă.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails