Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Lazea: Băncile care au beneficiat de sprijin bugetar nu ar trebui să acorde bonusuri şi dividende

A- A A+
Lazea: Băncile care au beneficiat de sprijin bugetar nu ar trebui să acorde bonusuri şi dividende

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat luni că nu este o idee bună taxarea tuturor băncilor, la nivel european, pentru că nu toate au primit sprijin de la stat, iar celor ajutate financiar ar trebui să li se interzică să mai acorde bonusuri, dividende şi majorări salariale.

„Nu este o idee bună taxarea băncilor, pentru că îi pune în aceeaşi oală şi pe cei care au greşit, şi pe cei care nu au greşit. Mult mai corect mi s-ar părea să se dea o lege nu pentru taxarea băncilor, ci pentru cei care au beneficiat de sprijin bugetar, să nu mai aibă voie să îşi dea dividende acţionarii, bonusuri managerii şi creşteri de salarii salariaţii până când acei bani bugetari vor fi fost înapoiaţi”, consideră Lazea.

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat că acesta reprezintă un punct de vedere personal, nu reprezintă poziţia oficială a băncii centrale.

„Din păcate, pe 11 martie, când s-au adunat liderii europeni, se discuta despre taxarea băncilor şi mi se pare o greşeală taxarea ‘across the border’. Eu sunt de părere că trebuie răspuns supărării populaţiei, care a plătit cu bani din buzunar salvarea băncilor, dar numai că trebuie să ii pui să plătească pe cei care au primit bani, iar aceasta o faci  în felul în care l-am spus: nu bonusuri, nu dividende, nu creşteri de salarii. De ce să pedepseşti toate băncile?”, a mai spus Lazea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails