Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MECMA: Ritmul de absorbţie al fondurilor europene urmează un trend ascendent

A- A A+
MECMA: Ritmul de absorbţie al fondurilor europene urmează un trend ascendent

Absorbţia fondurilor europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” s-a accelerat în primele patru luni, Autoritatea de Management pentru POS CCE finalizând 135 din cele 190 de cereri a căror plata era restantă în decembrie 2010, potrivit MECMA.

În perioada ianuarie-aprilie 2011, nu au fost înregistrate întârzieri la plata pentru cererile de rambursare depuse în cursul anului 2011, anunţă Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Ritmul de absorbţie al fondurilor europene urmează un trend ascendent, în continuare, având în vedere faptul că în cadrul Apelului 2 – Operaţiunea Întreprinderi Mari au fost încheiate 44 de contracte cu o valoare de 513,3 milioane lei, iar alte opt contracte, cu o valoare totală de 38,28 milioane lei se află în etapa de contractare, informează MECMA.

Întreprinderile mari din economia românească au la dispoziţie în această perioadă, fonduri suplimentare în valoare de 97,5 milioane euro pe Axa 1, în cadrul celui de-al treilea apel de proiecte. Perioada de depunere a proiectelor este 2 iunie – 16 august.

Simultan, a fost lansat şi apelul de proiecte dedicate investiţiilor pentru IMM, cu valori între 106.500 lei şi 6.375.000 lei, care dispune de un buget total de 100 milioane euro. Perioda de depunere a proiectelor este 2 iunie – 23 august, potrivit MECMA.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails