Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Economiei începe procesul de privatizare la mai multe filiale Electrica Bucureşti

A- A A+
Ministerul Economiei începe procesul de privatizare la mai multe filiale Electrica Bucureşti

MECMA va începe procesul de privatizare a Electrica Serv şi a filialelor Servicii Energetice Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia şi Muntenia, deţinute de Electrica Bucureşti, urmând să fie contractate servicii de consultanţă, potrivit unui proiect publicat de Ministerului Economiei.

„Se aprobă privatizarea Societăţii Comerciale Filiala de Intreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv– S.A. şi a Societăţilor Comerciale Servicii Energetice Banat, Servicii Energetice Dobrogea, Servicii Energetice Moldova, Servicii Energetice Oltenia, Servicii Energetice Muntenia, filiale ale Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Electrica Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre de guvern al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Filiale sunt deţinute în întregime de către Electrica SA.

Proiectul asigură cadrul legislativ pentru selectarea consultantului pentru derularea procesului de privatizare, constituirea comisiei de coordonare a procesului de privatizare operatorii economici din domeniul utilităţilor, filiale a Electrica, societate în portofoliul MECMA.

De asemenea, proiectul stabileşte implicarea MECMA, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în fiecare etapă de a procesului de privatizare.

Cheltuielile pentru pregătirea, realizarea şi finalizarea tranzacţiei de privatizare pentru societăţile amintite vor fi suportate de Electrica SA.

Termenul limită pentru selecţia consultantului de privatizare este 31 martie 2012, potrivit memorandumul tehnic de înţelegere aferente celei de a doua evaluări a Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails