OI IMM respinge acuzatiile de viciere a aplicatiei informatice de transmitere a proiectelor pentru IMM-uri


Epuizarea in doar o ora si jumatate a fondurilor europene destinate investitiilor mici derulate de IMM-uri in cadrul apelului de proiecte lansat in urma cu doua zile, a deschis o serie de discutii cu privire la integritatea aplicatiei informatice si la corectitudinea procesului de transmitere on-line a aplicatiilor.

Concret, o parte din solicitanti au reclamat faptul ca au existat 67 de proiecte depuse in primele 10 secunde de la deschiderea aplicatiei, 8 dintre acestea fiind depuse chiar in secunda zero, la ora 9:00:00.

OI IMM respinge, insa, acuzatiile privind posibila viciere a aplicatiei informatice, specificand in cadrul unui comunicari postate pe site-ul oiimm.mimmcma.ro ca “procedura de inregistrare on-line a fost respectata integral si nu au existat deficiente in functionarea aplicatiei electronice”. In plus, OI IMM arata ca, in conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului, dupa primirea prin e-mail a acceptului de folosire a numelui de utilizator si a parolei in cadrul aplicatiei informatice, solicitantul putea completa formularul de inregistrare on-line a proiectului.

Crearea conturilor de acces in aplicatia informatica a devenit posibila incepand cu data de 31 august 2010, linia de finantare fiind deschisa efectiv pe 6 septembrie 2010, la ora 9:00.

Sursa : OI IMM