Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani, ca urmare a creşterii accizelor

A- A A+
OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani, ca urmare a creşterii accizelor

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi seara preţurile de referinţă la benzină cu 8 bani/litru şi la motorină cu 6 bani/litru, ca urmare a creşterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilităţilor pentru promovarea utilizării biocarburanţilor.

„Până la această dată, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de astăzi (marţi, 1 martie, n.r.), ceea ce a generat o creştere a preţurilor de referinţă cu 8 bani/litru pentru benzine cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru pentru motorine cu conţinut de minim 5% biomasă”, au anunţat marţi seara reprezentanţii OMV Petrom.

Astfel, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,07 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,45 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,21 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,87 lei/litru.

Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,26 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,28 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5,06 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,60 lei.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 25 februarie, când compania a scumpit carburanţii cu 9 bani/litru.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 268 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails