Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Persoanele fizice pot depune declaraţiile de venit aferente anului 2010 până în 16 mai

A- A A+
Persoanele fizice pot depune declaraţiile de venit aferente anului 2010 până în 16 mai

Contribuabilii persoane fizice vor putea depune declaraţiile de venit aferente anului 2010 până în 16 mai, termenul limită fiind prelungit deoarece 15 mai, termenul obişnuit pentru depunerea formularelor, este o zi nelucrătoare.

Persoanele fizice care nu depun declaraţiile de venit până la termenul limită, de 16 mai, riscă amenzi cuprinse între 10 şi 100 lei.

Astfel, contribuabilii persoane fizice vor trebui să completeze formularul 200, dacă au obţinut în 2010 venituri din activităţi independente (activităţi comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuală), din cedarea folosinţei bunurilor (închirieri, arendă), din activităţi agricole (de felul cultivării florilor, a legumelor în sere, a pepinierelor etc.), din operaţiuni de valută la termen şi din transferul titlurilor de valoare (acţiuni).

Formularul 200 poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) – Declaraţie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro/Asistenţă contribuabili, cu explicaţii privind completarea sau poate fi obţinut direct de la sediul administraţiilor financiare.

Declaraţiile de venit pot fi depuse de către contribuabili direct la sediul administraţiei financiare (registratura organului fiscal) de care aparţin, la oficiul poştal prin scrisoare recomandată sau online, pe site-ul www.anaf.ro.

Potrivit reprezentanţilor ANAF, pentru depunerea online a Declaraţiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie să deţină certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditaţi în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică şi să se înregistreze ca utilizator ai serviciului „Depunere declaraţii online”, prin transmiterea, în format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul ANAF.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails