Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Piaţa de asigurări de viaţă va avea o creştere de cel mult 5% în 2011, estimează asigurătorii

A- A A+
Piaţa de asigurări de viaţă va avea o creştere de cel mult 5% în 2011, estimează asigurătorii

Piaţa românească de asigurări de viaţă ar putea înregistra în acest an o creştere de cel mult 5% faţă de 2010, companiile mizând mai ales pe o creştere a vânzărilor de asigurări de viaţă cu componentă investiţională.

„Nu putem vedea 2011 ca pe un an de scădere a pieţei româneşti de asigurări de viaţă, în condiţiile în care piaţa a încheiat anul trecut cu creştere”, a menţionat preşedintele directoratului BCR Asigurări de Viaţă, Florina Vizinteanu.

Directorul general adjunct al Eureko România, Carmen Radu, estimează o creştere a pieţei de asigurări de viaţă cu 3-5% în acest an. Şi preşedintele AXA România (fostă Omniasig Life), Violeta Ciurel, estimează o creştere de până la 5%. Carmen Radu a menţionat că Eureko România a înregistrat în 2010 cea mai mare creştere pe segmentul de asigurări unit-linked (cu componentă investiţională – n.r.).

Pe de altă parte, directorul direcţiei de asigurări de viaţă al Generali Asigurări, Ovidiu Racoveanu, se aşteaptă ca piaţa de asigurări de viaţă să crească cu 3% în acest an. Acesta susţine că în România nu există facilităţi fiscale reale care să stimuleze asigurările de viaţă, aşa cum oferă majoritatea ţărilor dezvoltate din regiune.

În România, primele plătite pentru asigurările de viaţă nu sunt deductibile de la plata impozitului, comparativ cu alte state care beneficiază de o astfel de deductibilitate de mai mulţi ani.

Totodată, directorul de risc al ING Asigurări de Viaţă, Adrian Lupescu, a estimat „o creştere marginală, cel mult mică” în acest an a pieţei de asigurări de viaţă.

„Într-o situaţie optimistă de revigorare a economiei, există un decalaj între revenirea economiei şi a pieţei de asigurări de viaţă între şase şi 12 luni. Există un mare risc să nu facem ceea ce trebuie pe plan economic, ce ţine de problemele interne privind instabilitatea politică, arierate. Putem observa o recuperare lentă a pieţei de asigurări. Credem în produsele ‘unit-linked’, a mai spus Lupescu.

În primele nouă luni din 2010, companiile de pe piaţa românească de asigurări de viaţă au subscris prime brute de 1,22 miliarde lei, în creştere cu 2,92% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails