Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Piaţa românească de leasing nu va depăşi 1 miliard de euro în 2011, estimează MKB Romexterra

A- A A+
Piaţa românească de leasing nu va depăşi 1 miliard de euro în 2011, estimează MKB Romexterra

Piaţa românească de leasing ar putea înregistra în acest an o conservare a volumelor din 2010, într-un scenariu optimist, în condiţiile unei evoluţii favorabile în al doilea semestru al acestui an, a declarat pentru NewsIn directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

„Într-un scenariu optimist, piaţa românească de leasing ar putea să stagneze în acest an. Există posibilitatea să înregistrăm chiar scăderi în 2011, comparativ cu un nivel estimat al pieţei de 1 miliard euro în 2010. O evoluţie favorabilă ar putea fi înregistrată în al doilea semestru, cu condiţia apariţiei unor semnale de revenire a economiei româneşti”, a menţionat Constantinescu.

Şeful MKB Romexterra Leasing consideră că lucrările de infrastructură pot deveni motorul de creştere al pieţei româneşti de leasing, în condiţiile în care în prezent sectorul construcţiilor şi cel al transporturilor sunt blocate.

De asemenea, directorul general al MKB Romexterra Leasing consideră că putem asista în acest an la un proces de restructurare al pieţei româneşti de leasing.

„În mod natural, companiile mici vor ieşi din piaţă. Dacă nu sunt încheiate contracte cu volume semnificative, este foarte greu să
păstrezi compania pe linia de plutire. Odată ce contractele ajung la maturitate, este normal ca acestea să fie înlocuite. Cred că se vor înregistra restructurări pe piaţa de leasing, atât în ceea ce priveşte companiile, cât şi salariaţii acestora. Putem asista la vânzări de portofolii de la companii mai mici către alte companii mai mari”, a menţionat Constantinescu.

Piaţa românească de leasing a scăzut cu 27,6% în primele nouă luni din 2010, ajungând la o valoare a bunurilor finanţate de 780,21 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.equipment-leasing-solutions.com

Related Posts with Thumbnails