Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Programul „Medium Term Notes” va avea un impact bugetar de 3,16 miliarde lei în următorii 4 ani

A- A A+
Programul „Medium Term Notes” va avea un impact bugetar de 3,16 miliarde lei în următorii 4 ani

Emisiunea de titluri de stat pe termen mediu „Medium Term Notes” prin care statul intenţionează să atragă 7 miliarde de euro va avea un impact bugetar de 3,16 miliarde lei în următorii patru ani, se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre pentru aprobarea programului-cadru.

Astfel, cheltuielile de natura datoriei publice incluse în bugetul de stat se ridică la 3,165 miliarde lei în următorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 633,1 milioane lei.

Din acesată sumă, plăţile de comisioane sunt de 11,7 milioane lei în următorii patru ani, media pe cinci ani fiind de 2,3 milioane lei. Plăţile pentru dobânzi se ridică la 3,154 miliarde lei în următorii patru ani, media pentru cinci ani fiind de 630,8 milioane lei.

Prin Programul „Medium Term Notes” statul intenţioneză să atragă 7 miliarde de euro de pe pieţe externe sau echivalentul în orice valută.

Programul este administrat de instituţiile financiare Erste Group Bank AG şi Societe Generale, în calitate de aranjori.

„Caracteristicile fiecărei tranzacţii efectuate în cadrul Programului, în ceea ce  priveşte intermediarii tranzacţiei, sumele, maturităţile, valutele, precum şi alte elemente, după caz, se aprobă prin  ordin al ministrului finanţelor publice”, se arată în proiectul de Hotărâre pentru aprobarea programului-cadru.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails