Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Protocol de susţinere a investitorilor semnat de CCIRO Italia şi Departamentul pentru IMM, Afaceri şi Turism din Guvernul României

A- A A+

Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a semnat în data de 4 decembrie 2014 un Protocol cu Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT) din cadrul Guvernului României. Prin acest protocol, cele două instituţii se angajează să conlucreze în elaborarea şi implementarea unor politici de susţinere a investitorilor români şi italieni interesaţi să investească în economia românească. Redarea încrederii în economia românească a investitorilor români din străinătate este un obiectiv comun şi va fi implementat cu precădere în Italia prin activitatea CCIRO Italia. Investitorii români interesaţi de economia italiană vor beneficia în egală măsură de sprijin pentru internaţionalizarea activităţii  (export, înfiinţarea de noi filiale) în Italia.

Obiectivele protocolului:

1.       Elaborarea și punerea în aplicare a unei strategii de promovare și susținere a antreprenorilor români în Italia și a investitorilor italieni în vederea facilitării procesului investițional în economia românească, și prin activitatea Camerelor de Comerț și Industrie italiene și a Asociaților Italiene care susțin antreprenorii din cele două țări.

2.       Organizarea de acțiuni de promovarea a culturii antreprenoriale, prin realizarea unor proiecte și servicii concrete  destinate antreprenorilor din România și Italia.

3.       Găsirea de soluții în vederea rezolvării problemelor privind gestionarea procesului investițional, cu precădere celui destinat economiei României.

4.       Acordarea de sprijin pentru companii române și italiene, în procesul de organizare, management și dezvoltare a business-ului în vederea redirecționării fluxului investițional înspre piața românească.

5.       Difuzarea de informaţii referitoare la oportunităţile de afaceri din cele două ţări, România și Italia.

6.       Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, CCIRO Italia și Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism intenționează să organizeze Ciclul de Forumuri Economice România-Italia începând cu a XII-a ediţie a acestuia.

7.       Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, CCIRO Italia și Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism intenționează să organizeze Târgul România – Italia începând cu a IV-a ediţie.

Acest Memorandum de înţelegere a fost încheiat între cele două părţi pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de a se putea prelungi în mod automat.

sursa: Birou de comunicare CCIRO Italia

Related Posts with Thumbnails