Societatea Nationala de Radiocomunicaţii alocă 21,33 mil. lei pentru lucrări de dezvoltare a reţelei WiMAX


Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va organiza în 14 decembrie o negociere accelerată pentru atribuirea contractului de lucrări de comunicaţii în vederea dezvoltării reţelei de transport şi acces la clienţi tip WiMAX şi servicii şi materiale conexe, în valoare de 21,33 milioane lei, fără TVA.

Potrivit anunţului de pe e-licitaţie.ro, contractul prevede „achiziţia publică de lucrări de comunicaţii în vederea dezvoltării reţelei de transport şi acces la clienţi tip WIMAX şi servicii şi materiale conexe, pentru realizarea fizică a reţelelor naţionale IP/MPLS şi a celei de transport de distribuţie radio la nivel naţional care vor oferi servicii de bandă largă atât segmentului business, cât şi celui rezidenţial”.

Finanţarea va fi asigurată dintr-un credit bancar obţinut în urma unei proceduri de negociere cu publicarea unui anunţ de participare.

Ofertanţilor li se solicită garanţia de participare de 100.000 lei, precum şi garanţia de bună execuţie reprezentând 5% din valoarea contractului fără TVA. De asemenea, cifra de afaceri din ultimul an a acestora trebuie să fie de cel puţin 29 milioane lei.

Durata contractului este de 12 luni începând de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) reprezintă un nou standard pentru o tehnologie de acces radio ce permite realizarea unor conexiuni eficiente de bandă largă în bucla de abonat (last mile) pentru locuinţe, reţele de instituţie şi reţele mobile. Tehnologia WiMAX este complementară tehnologiilor de acces pe fibră optică şi ADSL, existente deja pe piaţa românească.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii este unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România, aflat în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.radiocom.md