Targul duminical de la Expo Transilvania va putea fi organizat dupa publicarea ordinului comun la Hotararea 678/2021


In ultima perioada, pornind de la informatiile contradictorii aparute in presa, s-au primit numeroase solicitari de clarificari din partea publicului larg pe tema reluarii targului duminical de la Expo Transilvania.

Va reamintim faptul ca targul a fost sistat in contextul impus de aplicarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Desi conducerea Expo Transilvania doreste reluarea organizarii targului si depune eforturi in acest sens, actele normative in vigoare stabilesc o serie de conditii in care se pot relua aceste activitati. Astfel, Hotararea nr. 678/2021 din 24 iunie 2021 pentru modificarea anexelor 2 si 3 la Hotararea de guvern nr. 636/2021, care, la articolul 11, mentioneaza in mod clar urmatoarele:

” În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, activitatea piețelor agroalimentare, inclusiv a piețelor volante, a târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare, se desfășoară în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului sănătății și al ministrului muncii și protecției sociale.”

Desi Hotararea 678/2021 a intrat in vigoare incepand cu data de 01 iulie 2021, pana la aceasta data ordinul comun mentionat nu a fost publicat, fapt care impiedica organizarea in mod legal a tuturor acestor tipuri de evenimente.

Consultati mai jos adresa si planul de masuri transmise de reprezentantii Expo Transilvania catre DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI CLUJ:

Mentionam faptul ca Expo Transilvania este o societate comerciala si organizeaza targul duminical intr-un context legal diferit de Târgul Oser de pe strada Bobîlna, târg administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Expo Transilvania este o societate cu capital privat, cu obiect de activitate CAEN 8230 – Activitati de organizare a expozitiilor targurilor si congreselor. Serviciile realizate se adreseaza publicului larg, dar nu este o societate de utilitate publica.