Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Evenimente

Vizita Ambasadorului Republicii Slovenia in Romania la Camera de Comert si Industrie Cluj

A- A A+

aspecte din cadrul intalnirii

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, ing. Stefan Florea Dimitriu a primit miercuri, 18 noiembrie 2015, la sediul Camerei, vizita Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Slovenia in Romania, domnul Mihael Zupancic.

In deschidere domnul Presedinte i-a urat bun venit domnului Ambasador, acesta aflandu-se la debutul mandatului de reprezentare in tara noastra, asigurandu-l de intreaga disponibilitate a institutiei pe care o conduce in dezvoltarea relatiilor de colaborare existente intre Romania si Slovenia, prin facilitarea contactelor intre oamenii de afaceri din cele doua tari si prin promovarea si incurajarea turismului.

Discutiile s-au desfasurat intr-o atmosfera cordiala fiind abordate teme din domeniile economiei si comertului, agriculturii, administratiei, invatamantului, culturii si turismului.

Excelenta Sa, domnul Ambasador a tinut sa mentioneze interesul deosebit pentru Transilvania si, in special, pentru Cluj-Napoca, pe care l-a remarcat in randul tinerilor sloveni si al companiilor slovene:”…companii din Slovenia doresc sa intre pe piata din Romania si Clujul are o pozitie deosebit de atragatoare, insa lipsa infrastructurii de transport, a autostrazii, deocamdata reprezinta un dezavantaj. Stim ca exista proiecte in acest sens, insa pana la concretizarea acestora dorim sa stabilim o legatura aeriana intre Cluj-Napoca si Lublijana care speram sa fie lansata cat mai curand.” poza pt GAIn acest context, domnia sa a vorbit despre negocierile pe care le poarta cu reprezentantii unei companii aeriene pentru deschiderea unei rute de zbor Cluj-Napoca – Lublijana care spera sa fie disponibila cat mai curand.

In finalul intalnirii ambele parti au tinut sa isi exprime regretul pentru evenimentele nefericite care au indoliat Franta si intreaga Europa in aceste zile, manifestandu-si convingerea ca valorile morale, taria de caracter si spiritul civic caracteristice poporului francez ii vor ajuta sa depaseasca aceste momente.

 

Related Posts with Thumbnails