Vizita Directorului Camerei de Comert Bilaterale Britanico-Romane, domnul Charles CROKER la sediul CCI Cluj


 

Azi, 17 decembrie 2015, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, domnul Stefan Florea Dimitriu a avut placerea de a-l avea ca oaspete pe directorul Camerei de Comert Bilaterala Britanico-Romana, domnul Charles Croker, insotit de domnul Shajjad Rizvi, Presedintele programului ”The Duke of Edinburghs International Award”, Romania.

Avand o experienta de 25 de ani ca antreprenor in Romania, domnul Croker este un bun cunoscator al mediului de afaceri romanesc, a ajuns sa cunoasca romanii si sa iubeasca Romania pentru valorile, traditiile si tipicul ei, si a facut o misiune din promovarea potentialului tarii noastre in randul oamenilor de afaceri englezi.

Domnia sa doreste ca prin actiunile si activitatile pe care le intreprinde sa sprijine schimbarea perceptiei britanicilor asupra Romaniei si sa-i incurajeze sa investeasca aici.

Eforturile depuse au ca scop furnizarea unor contra-argumente la curentul existent in prezent in randul cetatenilor britanici care sunt susceptibili de a lua o decizie emotionala, in detrimental unei rationale, la viitorul referendum  privind ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, pe fondul dificultatilor generate de criza imigrantilor.

In acest context, considera oportuna deschiderea la Cluj-Napoca, in cursul anului viitor, a unui birou al organizatiei pe care o reprezinta, care sa contribuie astfel la punerea in valoare a potentialului investitional din Transilvania, cu concursul institutiilor locale, printre care si Camera de Comert si Industrie Cluj.

Domnia sa a spus ca  Marea Britanie intelege importanta existentei unor legaturi economice solide intre tarile membre ale Uniunii Europene si  doreste sa creeze un pod intre piata britanica si cea romaneasca, prin care sa faciliteze contactul si dezvoltarea sustenabila a mediilor de afaceri din cele doua tari.

Domnul Croker considera ca trebuie sa dezvoltam constructiv ceea ce fiecare stat din Uniunea Europeana ofera, sa sarbatorim diversitatea, sa evitam uniformizarea, sa facem fiecare ceea ce stim mai bine si sa ne concentram pe componentele de baza care au generat aceasta uniune – existenta unei unitati la nivel economic si libertatea de miscare a indivizilor.