2 milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca


Consiliul Județean Cluj și R.A. Aeroportul Internațional Cluj-Napoca au organizat în data de 31.01.2013, în cadrul  aeroportului, un seminar de lucru în cadrul proiectului “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă”, Cod 2011-RO-91018-S.

În deschiderea lucrărilor seminarului au avut loc declarații de presă referitoare la proiectul mai sus menționat.

Proiectul a fost aprobat pentru finanţare europeană prin Programul Anual TEN-T 2011, are ca beneficiar Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi vizează prioritatea promovării și  dezvoltării unui sistem integrat de transport intermodal.

La deschiderea lucrărilor a participat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Horea Uioreanu, vicepreședintele  Consiliului județean Cluj dl. Vakar Istvan, reprezentanți ai ministerului transporturilor, ai administrației publice locale și ai instituțiilor deconcentrate precum și reprezentanți ai mass-media.

În cadrul lucrărilor seminarului au fost prezentate și dezbătute aspecte privind importanța unui sistem de transport intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, fiind primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unui astfel de proiect.

Domnul Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Județean Cluj, a subliniat importanța acestui proiect în cadrul dezvoltării regionale și impactul economic pozitiv preconizat, iar dl. David Ciceo, directorul general al aeroportului,  a subliniat obiectivele principale ale proiectului.

Valoarea Totală a proiectului este de 2 milioane de euro,din care 1 milion de euro reprezintă fonduri nerambursabile acordate de către Uniunea Europeană. Perioada de derulare a proiectului este curinsă între 01.01.2013 – 30.11.2014.