Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Administratorul FP va putea lua decizii cu privire la 20% din active fără aprobarea acţionarilor

A- A A+
Administratorul FP va putea lua decizii cu privire la 20% din active fără aprobarea acţionarilor

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au votat în cadrul AGEA de miercuri că administratorul Fondului, Franklin Templeton, nu mai are nevoie de aprobarea acţionarilor pentru a vinde până la 20% din activele imobilizate, mai puţin creanţele.

Astfel, admininstatorul FP poate „să încheie orice contract/document care naşte obligaţii legale în sarcina Fondului Proprietatea (cumpărarea, vânzarea, conversia sau oferirea drept gaj a activelor Fondului Proprietatea) a căror valoare nu depăşeste, individual sau cumulat, pe durata unui exerciţiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, fără aprobarea adunării extraordinare a acţionarilor”.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat câştigător, în iulie 2009, al mandatului în valoare de 3,63 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails