Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF – Informatii fiscale

A- A A+
ANAF – Informatii fiscale

Începând cu data de 1 februarie sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderii persoanele juridice române care îndeplinesc condiţiile prevazute de lege, respectiv:

–         au realizat  venituri din orice sursă sub echivalentul a 65.000 de euro;

–         deţin capital privat;

–         realizează venituri din activităţi, altele decât: activităţi în domeniul bancar,  în domeniul asigurărilor si reasigurărilor (cu exceptia intermediarilor),  al pieţei de capital, jocuri de noroc, management si consultanţă.

Persoanele juridice romane care au îndeplinit condiţiile de microîntreprindere platitoare de impozit pe venit potrivit legislaţiei în vigoare la 31.12.2012, păstrează acest regim de impozitare si pentru anul 2013.

Societăţile obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderii începând cu data de 1 februarie 2013, sunt obligate sa depuna Declaraţia 101 privind impozitul pe profit aferent lunii ianuarie 2013 si să plătească acest impozit pâna la data de 25 martie 2013.

Pentru modificarea vectorului fiscal de la impozit pe profit la impozit pe veniturile microîntreprinderii, persoanele juridice romane vor depune Declaraţia 010,  tot pâna la data de 25 martie 2013.

Related Posts with Thumbnails