Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Banca Mondială acordă României un împrumut de 400 milioane de euro

A- A A+
Banca Mondială acordă României un împrumut de 400 milioane de euro

Banca Mondială acordă României un împrumut de 400 de milioane de euro pentru susținerea reformelor fiscale, pentru protecția socială și sectorul financiar, a anunțat, vineri, BM printr-un comunicat.

Consiliul Director Executiv al Băncii Mondiale a aprobat pe 19 decembrie un împrumut bancar internațional pentru reconstrucție și dezvoltare în valoare de 400 milioane euro pentru România.

Scopul împrumutul este de a susține reformele Guvernului privind administrare fiscală, protecție socială și sector financiar, astfel încât România să iasă din criza economică și financiară pe o poziție mai puternică, se arată în comunicat.

„Guvernul român a decis, cu ceva timp în urmă, în cooperare cu partenerii săi internaţionali, că, în contextul crizei globale, este nevoie să abordeze urgent provocările existente. România face progrese, iar comunitatea internaţională, inclusiv Banca Mondială, este gata să sprijine agenda țării”, a precizat în comunicat Peter Harrold, country managerul pentru Europa Centrală și Țările Baltice.

Acesta este al treilea împrumut pentru politica de dezvoltare care va fi dat României, într-o serie de credite evaluate la un miliard de euro. Programul este parte a pachetul de suport al Fondului Monetar Internaţional (FMI) și Comisiei Europeană (CE) evaluat la 20 miliarde de euro pentru România lansat în mai 2009.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails