Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCE dă semnale că rata dobânzii cheie este „potrivită” şi nu va fi schimbată prea curând

A- A A+
BCE dă semnale că rata dobânzii cheie este „potrivită” şi nu va fi schimbată prea curând

Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat să se înţeleagă că nu intenţionează să modifice dobânda de politică monetară în viitorul apropiat, deoarece rata dobânzii cheie este „potrivită”, iar inflaţia va rămâne „moderată”, potrivit raportului lunar al instituţiei publicat joi şi citat de Bloomberg.

„Rata dobânzii continuă să fie la nivelul potrivit. Economia va continua să crească într-un ritm moderat şi inegal, iar în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, ne aşteptăm tot la moderaţie”, au declarat reprezentanţii instituţiei într-un raport lunar publicat joi.

De la decizia de a menţine dobânda de referinţă la nivelul record de 1% pe data de 6 mai, criza ţărilor europene a forţat banca centrală să achiziţioneze titluri de stat şi să îşi reconfigureze anumite aspecte ale strategiei de consolidare. Planul băncii centrale urmăreşte prevederile pachetului de ajutorare în valoare de aproximativ 1.000 miliarde de euro pentru stabilizarea monedei unice europene.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, declara pe 6 mai în cadrul unei conferinţe de presă că reprezentanţii băncii nu au discutat despre achiziţionarea de titluri de stat, exacerbând nervozitatea pieţelor europene şi temerile investitorilor legate de posibila repetare a crizei din Grecia în Spania sau Portugalia.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails