Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cererea nu se întâlneşte cu oferta pe piaţa imobiliară. Proprietarii clujeni nu lasă la preţ

A- A A+
Cererea nu se întâlneşte cu oferta pe piaţa imobiliară. Proprietarii clujeni nu lasă la preţ

Jumătate dintre clujenii care doresc să achiziţioneze un apartament sunt dispuşi să ofere  40.000 euro, în vreme ce proprietarii ţin cu dinţii de preţ şi cei mai mulţi cer 60.000 euro la vânzare.

Doar 31,3%  dintre cumpărători sunt dispuşi pot să acorde de maxim 60.000 euro la achiziţie, iar 18,4% dintre aceştia dispun de un buget mai mare de acest nivel.

Pe de altă parte, doar 19,3% din apartamentele scoase la vânzare în Cluj au un preţ de cel mult 40.000 de euro, majoritatea fiind însă garsoniere şi nu apartamente cu două camere, aşa cum şi-ar dori cumpărătorii.

În acelaşi timp, 39,8% dintre oferte au preţuri cuprinse între 40.000 şi 60.000 de euro, iar 40,9% din unităţile scoase la vânzare afişează un preţ mai mare de 60.000 euro, arată o analiză a portalului www.imobiliare.ro.

Apartamentele vechi tind să se situeze peste preţul celor noi, întrucât în Cluj construcţiile rezidenţiale realizate în ultimii ani depăşeşte 40% din totalul unităţilor. În ceea ce priveşte numărul de camere, în acest caz nu există decalaje prea mari între cerere şi ofertă. Aşadar, dacă 43% dintre cumpărătorii clujeni caută aparatamente cu două camere, 41,2% din ofertă desemnează acest segment de unităţi.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi în Bucureşti, unde cea mai mare parte a celor interesaţi să achiziţioneze un apartament (67%) alocă un buget de până la 60.000 euro, dar 70% dintre proprietarii care scot imobile rezidenţiale la vânzare cer peste acest prag.

Related Posts with Thumbnails