Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Clujul-Napoca: printre primele oraşe unde tinerii îşi doresc să locuiască

A- A A+
Clujul-Napoca: printre primele oraşe unde tinerii îşi doresc să locuiască

Majoritatea tinerilor români este nemulţumită de oportunităţile şi condiţiile la care au acces în oraşul în care locuiesc în prezent. Astfel 67% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Siemens România şi-au manifestat intenţia de a părăsi oraşul unde îşi au domiciul în acest moment. Aceştia iau în calcul varianta de a se muta în alte zone urbane pentru a avea o calitate a vieţii mai bună.

Printre oraşele considerante cele mai ofertante spre a fi locuite, tinerii au clasat în fruntea clasamentului Bucureştiul (21.05%) Cluj-Napoca (18.46%) şi Braşovul (15.41%). Aceştia consideră că oraşele în care locuiesc acum nu le oferă sufieciente posibilităţi de muncă şi de studiu, costurile pentru locuit sunt crescute, iar curăţenia, traficul congestionat şi clădirile urâte şi nesigure sunt probleme care scad din calitatea vieţii oferită.

În sondajul Siemens România se mai arată că migraţia internă este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani, în principal tinerii fiind printre cei care preferă să se mute dintr-un loc în altul. Acest fapt poate duce la dezechilibre majore, întrucât unele oraşe riscă să rămână aproape goale sau să aibă o populaţie îmbătrânită, în timp ce altele tind să fie supra-aglomerate.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1506 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din mediul urban, pe platforma ivox.ro.

Related Posts with Thumbnails