Clujul, printre oraşele favorite la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021


Comisia Europeană a dat publicităţii un document prin care se arată că vor fi desemnate oraşe din Grecia şi România pentru a fi Capitală Culturală Europeană în 2021.

În acest context, în 2015, Guvernul României trebuie să anunţe proiectele oraşelor ce vor intra în competiţie. Urmează apoi un an şi ceva de evaluări, iar în septembrie 2015 se va şti oraşul românesc câştigător“, explică pentru Adevărul Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei Cluj-Capitală Culturală Europeană.
Acesta spune că municipiul Cluj-Napoca are şanse bune să fie Capitală pentru că are o infrastrucură culturală  net superioară faţă de Iaşi şi Timişoara; are un concept unic în ţară de promovare a frumosului – Fabrica de Pensule; are o şcoală de pictură apreciată în afară; are un eveniment de avengură europeană cum e TIFF-ul şi, nu în ultimul rând, are cel mai longeviv festival de muzică clasică din această parte a Europei – Toamna muzicală clujeană.

Titlul de Capitală Culturală a adus Sibiului numeroase avantaje în 2007, cum ar fi integrarea oraşului pe harta turistică  a Europei.