Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Comisar UE: România are performanţele cele mai slabe din UE ca folosire a Fondului Social european

A- A A+
Comisar UE: România are performanţele cele mai slabe din UE ca folosire a Fondului Social european

Laszlo Andor, comisarul european pe afaceri sociale, a declarat că până acum România nu a reuşit să folosească adecvat Fondul Social european, programul de reducere a sărăciei administrat de Bruxelles, relatează Financial Times.

România a asimilat mai puţin de 1% din  aproape 5 miliarde de dolari la care are dreptul în cadrul acestui program din 2007 până în 2013, comparativ cu 16% media în UE. Bucureştiul riscă să piardă banii, dacă nu le găseşte o întrebuinţare adecvată. România este „cel mai slab performer din UE în termeni de folosire a Fondului Social european, este o problemă majoră”, a subliniat Andor.

„Banii trebuie să fie în beneficiul comunităţii romilor mai mult ca până acum”, a adăugat el, precizând că statele membre nu au prezentat suficiente proiecte credibile pentru romi care să obţină fonduri UE.

Însă stigmatizarea romilor a afectat şi capacitatea lor de a beneficia de fondurile UE. „Nu este clar în ce măsură autorităţile din fiecare stat sunt cu adevărat decise să folosească banii pentru integrarea romilor”, a adăugat Andor.

România spune că a finanţat mai multe programe pentru integrarea romilor şi declară că finanţarea UE nu este suficientă şi presează Bruxelles-ul să vadă problema ca una paneuropeană, nu ca una strict naţională.

Sursa: NewsIn

Foto: http://catilupascu.wordpress.com

Related Posts with Thumbnails