Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Conferinta „Protocolul UE privind managmentul deseurilor din constructii si demolari”

A- A A+

Conferinta „Protocolul UE privind managmentul deseurilor din constructii si demolari”

Camera de Comert si Industrie a României transmite informarea cu privire la: deșeurile din construcții și demolări („C&D”) reprezintă atât riscuri, cât și oportunități pentru mediu și provocări reale pentru Uniunea Europeană. Deșeurile din construcții și demolări (C&D) reprezintă cel mai mare volum de deșeuri din UE, aproximativ o treime din totalul deșeurilor produse. O mare parte a deșeurilor din construcții și demolări este reciclabilă, dar rata medie de recuperare pentru UE28 este sub 50%. Directiva 2008/98/CE privind deșeurile http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:32008L0098 stabilește un obiectiv de reciclare a 70% din deșeurile pentru construcții și demolări până în 2020.

Cu toate acestea, unul dintre obstacolele în calea reciclării și reutilizării deșeurilor din construcții și demolări în UE este lipsa de încredere în calitatea materialelor reciclate din construcții și demolări, care inhibă cererea de materiale reciclate C&D și dezvoltarea infrastructurilor de gestionare a deșeurilor în sectorul C&D.

În acest context, Comisia Europeană împreună cu experți din industrie a elaborat Protocolul UE privind managementul deșeurilor din construcții și demolări, ale cărui instrucțiuni sunt menite să ajute la maximizarea reutilizării și reciclării deșeurilor din construcții și demolări și de a crește încrederea în calitatea materialelor reciclate din aceste deșeuri.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania are deosebita placere sa va invite in calitate de speaker la conferinta: „Protocolul UE privind managementul deseurilor din constructii si demolari: Cum sa transformi deseurile in oportunitati?”, in cadrul careia va fi prezentat protocolul UE privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari. Conferinta va avea loc pe 17 octombrie a.c., la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, strada Vasile Lascăr, nr. 31, București.

Descărcați aici: Agenda_UE Protocol managementul deseurilor in constructii si demolari si  Invitation Bucharest – 17 October 2017

Va rugam sa confirmati disponibilitatea participarii la conferinta de prezentare a protocolului UE privind managementul deseurilor din constructii si demolari via e-mail, la adresa luiza.sandu@smartpoint.ro sau telefonic: 0734.557.300.

Sursa:

Camera de Comert si Industrie a României

Biroul Comunicare cu Membri
Direcţia Relaţii Interne
Departamentul Relaţii Interne

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: 021 319 01 59
Fax: 021 319 01 56
www.ccir.rowww.snia.rowww.tnf.ro
www.ccir.r

Related Posts with Thumbnails