Cota APPLE pe piaţa tabletelor a scăzut la circa 50%. Ce companii au fost preferate de consumatori


Cota Apple pe piaţa tabletelor a scăzut la circa 50% în trimestrul al treilea, de la 66% în cele trei luni precedente, din cauza creşterii cererii pentru produsele concurente ale Amazon şi Samsung Electronics.

Livrările mondiale de tablete au totalizat 27,8 milioane de unităţi în perioada menţională, în urcare cu 50% faţă de intervalul similar din 2011, potrivit unui raport al companiei de analiză a pieţei IDC, relateazăBloomberg.

Samsung a livrat 5,1 milioane de tablete în trimestrul al treilea, de peste două ori mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cota de piaţă a Amazon a urcat de la 4,8% la 9%.

Apple a pierdut din cota de piaţă după ce oamenii au amânat achiziţiile de iPad-uri în aşteptarea noilor versiuni ale tabletei.

„Un număr considerabil de persoane interesate să cumpere o tabletă Apple au aşteptat lansarea iPad mini”, a declarat Tom Mainelli, director la IDC.

El consideră că actualul trimestru va fi foarte bun pentru Apple, datorită iPad mini şi a versiunii a patra iPad.

Apple a vândut 3 milioane de iPad-uri şi a epuizat practic stocurile weekend-ul trecut, în trei zile de la punerea în vânzare a noilor versiuni, dublând recordul înregistrat la lansarea precedentă.

IPad mini, cu un preţ de 329-659 de dolari, a intrat pe o piaţă aglomerată de alternative mai ieftine de la Google, Amazon şi Samsung.

Sursa: Mediafax