Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Creşterea PIB-ului României se va înjumătăţi faţă de ţinta estimată. BM este sceptică privind creşterea economiei româneşti

A- A A+
Creşterea PIB-ului României se va înjumătăţi faţă de ţinta estimată. BM este sceptică privind creşterea economiei româneşti

Banca Mondială (BM) anticipează o creştere de numai 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) pentru România în acest an, după ce nota într-un raport din iunie 2011 o expansiune de 3,7%. Pesimismul instituţiei este cauzat de vulnerabilităţile economiei româneşti vizavi de criza datoriilor de stat din zona euro.

“Instituţia de la Washington estimează că economia României a crescut anul trecut cu 2,2% şi urmează să se extindă în 2012 cu 1,5%, în timp ce anul viitor ar trebui să aducă rata de expansiune a PIB la 3%, potrivit raportului Perspective Economice Globale 2012.

Într-un raport similar publicat în vara anului trecut, BM estima o creştere economică de numai 1,6% pentru România în 2011, urmată de plus 3,7% în 2012, respectiv 4% în 2013.”, potrivit www.mediafax.ro.

De altfel, BM şi-a redus prognoza de creştere economică globală pentru acest an, de la 3,6% la 2,5%,  Predicţia în scădere a fost argumentată de oficialii instituţiei de încetinirea dezvoltării marilor pieţe emergente.

Related Posts with Thumbnails