Dolarul american se apreciaza


Euro s-a depreciat in raport cu dolarul american, atingand minimul ultimelor trei saptamani, pe fondul speculatiilor ca BCE, in cadrul urmatoarei reuniuni, ar putea discuta despre o posibila viitoare micsorare a ratei dobanzii de referinta.

Conform unui sondaj, 55 de economisti presupun ca presedintele BCE, Mario Draghi va mentine rata dobanzii de referinta la minimul de 0.75%, in timp ce 5 economisti sunt de parere ca BCE va micsora rata la 0.5%. In plus, compania Citigroup Inc crede ca BCE va micsora rata dobanzii de referinta luna urmatoare.

Moneda unica europeana s-a depreciat in raport cu 13 din cele mai importante 16 valute dupa ce indicele preturilor de productie a crescut, in noiembrie, cu 2.1% a/a, fata de 2.6% a/a in octombrie si fata de prognoza de 2.4% a/a.Yenul s-a apreciat in raport cu dolarul american, indepartandu-se de la minimul din iulie 2010 in pofida zvonurilor ca noua conducere din Japonia va implementa noi masuri de stimulare economica, adoptand un buget suplimentar de Y12 mii mlrd.

EUR/USD: in timpul sesiunii europene, paritatea a scazut pana la $1.3015.

GBP/USD: in timpul sesiunii europene, paritatea a crescut pana la $1.6072.

USD/JPY: in timpul sesiunii europene, paritatea a scazut pana la Y87.60.