Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ernst & Young: Pieţele emergente vor avea cel mai mare avans, de 5,3%. Preţul petrolului este un semnal de alarmă pentru economiile lumii

A- A A+
Ernst & Young: Pieţele emergente vor avea cel mai mare avans, de 5,3%. Preţul petrolului este un semnal de alarmă pentru economiile lumii

În ciuda fluctuanţiilor financiare, consumul va ajuta pieţele emergente să crească cu 5,3% în 2012, potrivit raportului Rapid Growth Markets Forecast, făcut public recent de compania de consultanță Ernst&Young. Mai mult pentru anul viitor, consultanţii estimează o creştere de 6,3% pentru economiile emergente. Cu toate acestea în aceeaşi analiză se precizează că preţul petrolului  rămâne însă un motiv de îngrijorare şi afectează aceste economii.

“În ciuda încetinirii creşterii economice anul acesta, previziunile pentru pieţele emergente rămân optimiste pe termen mediu. Noi tendinţe, precum specializarea regională, expansiunea de proporţii a clasei de mijloc şi intensificarea relaţiilor comerciale între ţările cu creştere rapidă, vor acţiona ca importanţi catalizatori ai creşterii. Companiile care investesc în aceste pieţe vor avea avantaje competitive“, declară în raport Bogdan Ion, Managing Partner Ernst & Young România.

Specialiştii Ernst & Young  opinează că creşterea consumului din economiile aflate în ascensiune, va fi de două ori mai rapidă decât în SUA, iar China va avea o creştere de patru ori mai rapidă. Clasa de mijloc din ţările cu evoluţie economică spontană şi imprevizibilă, precum cele din Asia, va stimula creşterea cererii şi a fluxurilor comerciale, cred analiştii Ernst & Young. De exemplu, numărul gospodăriilor chineze cu un venit cuprins între 30.000 şi 50.000 de dolari pe an va creşte de la 1,6 milioane în 2010, la aproximativ 26 milioane în 2020, astfel încât consumul din aceste state va devansa economiile avansate.

Petrolul este punctul cel stringent în acest moment, având în vedere intensificarea tensiunilor geopolitice ce vor face tot mai dificilă aprovizioanarea cu ţiţei. Pe de alată parte, criza afectează negative cererea de petrol, iar oferta tot mai limitată va duce la oscilaţii economice neaşteptate.

Preţul petrolului destinat pieţei americane a ajuns ieri la 104,34 pe baril, în urcare cu 1,32 dolari. Astfel, în acest an, cotaţia petrolului american a avansat cu 4,2%.

„Preţul petrolului a crescut în urma datelor peste aşteptări referitoare la industria prelucrătoare din SUA, economia americană continuând să compenseze înrăutăţirea situaţiei din Europa şi temerile legate de încetinirea activităţilor în China”, a explicat John Kilduff, partener la compania Again Capital în New York.

Related Posts with Thumbnails