Euro s-a depreciat până la minimul ultimilor patru ani


Moneda unică a atins marţi minimul ultimilor patru ani în faţa dolarului, pe fondul îngrijorărilor cauzate de pierderile suferite de băncile europene şi de riscurile efectelor reducerilor bugetare asupra economiei UE, informează Bloomberg.

Euro a pierdut marţi 1,6%, fiind cifrat la valoarea de 1,2111 dolari, cel mai scăzut nivel din 14 aprilie 2006 până în prezent, după care cursul s-a redresat uşor la valoarea de 1,2163 dolari în această dimineaţă la New York, faţă de cotaţia zilei de ieri, de 1,2306 dolari. Euro s-a depreciat din nou şi în faţa yenului japonez, cu 1,6%, fiind cotat la valoarea de 110,74 yeni, faţă de 112,31 yeni luni. Moneda japoneză s-a apreciat şi în faţa dolarului american, cu 0,2%, fiind cotată la 91,07 yeni/dolar, faţă de valoarea înregistrată luni, de 91,26 yeni/dolar.

„Există o serie de complicaţii în zona euro care ne-au împiedicat să investim până când moneda unică atinge o valoare relativ corectă din punctul nostru de vedere”, a declarat Gareth Fielding, strateg şef în cadrul Quantum Global Wealth Management, care administrează fonduri în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Valoarea care ar fi „relativ corectă” din punctul de vedere al lui Fielding este de 1,20 dolari, conform jurnaliştilor de la Bloomberg.

Sursa: NewsIn