Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

FMI a îmbunătăţit perspectivele de creştere a economiei mondiale în 2012

A- A A+
FMI a îmbunătăţit perspectivele de creştere a economiei mondiale în 2012

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit uşor estimarea de creştere a economiei mondiale în acest an, de la 3,3% prognoza din ianuarie, la 3,5%, şi anticipează o contracţie mai redusă, de 0,3%, faţă de 0,5% anterior, pentru zona euro.

Pentru anul următor, Fondul se aşteaptă la un avans al economiei mondiale de 4,1%, uşor mai mare comparativ cu nivelul de 3,9% cât anticipa la începutul anului.

FMI a menţinut, în raportul World Economic Outlook 2012, estimările de creştere economică pentru România, la 1,5% pentru acest an şi la 3% pentru anul următor, similare cu cele din cel mai recent raport de evaluare a acordului preventiv.

La nivelul zonei euro, contracţia va fi mai puternică în prima jumătate a anului, de circa 0,5%, urmată în al doilea semestru de începutul unei recuperări.

Recesiunea va fi uşoară şi de scurtă durată în multe economii avansate ale regiunii, cu excepţia unor ţări precum Grecia sau Portugalia, care împlementează programe comune cu UE şi FMI. Economia Greciei se va contracta în acest an cu 4,7%, iar cea a Portugaliei cu 3,3%, informează www.mediafax.ro

Economia Germaniei, cea mai mare din zona euro, va creşte în 2012 cu 0,6%, iar Franţei, a doua, cu 0,5%. În ianuarie, FMI estima un vans de numai 0,3% pentru Germania şi 0,2% pentru Franţa.

Related Posts with Thumbnails