Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

FMI avertizează că nu are suficienţi bani pentru a face faţă unei accentuări a crizei economice

A- A A+
FMI avertizează că nu are suficienţi bani pentru a face faţă unei accentuări a crizei economice

Fondul Monetar Internaţional a avertizat că este posibil să nu existe suficienţi bani pentru eventuale pachete de salvare necesare ţărilor mari din Zona euro, în cazul propagării crizei.

Şefa FMI, Christine Lagarde, a spus că, în prezent, instituţia globală de creditare îşi poate îndeplini obligaţiile, dar acest lucru s-ar putea schimba, în cazul în care criza se va accentua.

Oficial, liderii mondiali spun că nu există niciun plan pentru un faliment al Greciei. Însă informaţii neoficiale sugerează că liderii UE lucrează la un plan pentru a-i permite Atenei să intre în incapacitate de plată, dar să rămână în Zona euro. Se crede că liderii vor să se concentreze pe recapitalizarea băncilor şi suplimentarea fondurilor pentru mecanismul european de stabilitate financiară.

Potrivit BBC News, fondurile disponibile în cadrul mecanismului de stabilitate financiară vor fi suplimentate de la 440 de miliarde de euro la circa 2.000 de miliarde.

De asemenea, planul ar permite Băncii Centrale Europene să cumpere mai multe obligaţiuni italiene şi spaniole, astfel încât cele două ţări să nu aibă nevoie de un pachet de salvare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails